• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Φτιάχνω ταχίνι. Η μαγική κρέμα του χαλβά.




    Ταχίνι (ταχίν στα Τούρκικα, ταχίνα ή τεχίνα στα Αραβικά και τα Εβραϊκά) ονομάζεται ο σησαμοπολτός. Το ταχίνι κυκλοφορεί στην αγορά σε δύο τύπους : 

    Από σουσάμι αποφλοιωμένο

    Αποτελείται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού και είναι δημοφιλές συστατικό για πιάτα όπως η ταχινόσουπα, το χούμους, σαν σάλτσα αλλά και σκέτο, αντί γιαβούτυρο πάνω σε ψωμί ή στο πιάτο με ζάχαρη νερό και μέλι, “βουτώντας” μέσα του ψωμί.


     Το ταχίνι χρησιμοποιείται επίσης σε νηστήσιμη καρυδόπιττα , σε κρέμες μπριλέ, στην παρασκευή αλείματος με σοκολάτα και στην παρασκευή παγωτού. 

    Είναι επίσης βασικό συστατικό παρασκευής ορισμένων τύπων χαλβά. Έχει πολλές βιταμίνες και πρωτεΐνες.

    Χρόνος Προετοιμασίας – 5 λεπτά
    Μαγείρεμα – 10 λεπτά

    Υλικά για 4 κούπες ταχίνι

    5 κούπες σπόρους σουσάμι

    1 1/2 κούπα ελαιόλαδο ή σουσαμέλαιο

    Διαδικασία

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180′ C. Ροδίζουμε το σουσάμι για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντάς το συχνά με μια σπάτουλα για να ροδίσει ομοιόμορφα. Το παγώνουμε για 20′ Λεπτά

    Τοποθετούμε το σουσάμι στο μούλτι και προσθέτουμε αργά το λάδι. Χτυπάμε για 2 ‘ Λεπτά, ελέγχουμε την ομοιογένεια της πάστας και όταν γίνει πηχτή αλλά να ανακατεύετε εύκολα σταματάμε την ανάδευση . Αλλιώς συνεχίζουμε να προσθέτουμε λάδι .

    Πώς συντηρούμε και αποθηκεύουμε το ταχίνι 


    Το ταχίνι πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρείται για πάνω από 3 μήνες
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook
    Item Reviewed: Φτιάχνω ταχίνι. Η μαγική κρέμα του χαλβά. Rating: 5 Reviewed By: botanologika.gr
    Scroll to Top