• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Ασθένειες που καταπολεμούνται από τα προϊόντα της μέλισσας


  Αποφασίσαμε να γράψουμε για τις μοναδικές στη φύση θαυματουργές μέλισσες και για τα δώρα τους στον άνθρωπο. 

  Πρόσφατα δοκιμάσαμε σε μία πληγή τη θεραπεία με το δηλητήριο από το τσίμπημα της μέλισσας και παρατηρήσαμε πως η πληγή εξαφανίστηκε. Έχουμε ακούσει από παντού τα καλύτερα για τη γύρη μελισσών, το ακατέργαστο μέλι αλλά και για τη πρόπολη καθώς χρησιμοποιούνται για διάφορους θεραπευτικούς και δυναμωτικούς σκοπούς. 

  Άρχισαμε την έρευνα και εντοπίσαμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα σημεία για τη μοναδικότητα και τη σημαντικότητα, ως προς το ανθρώπινο είδος, των μελισσών.

  Πέρα από την παραγωγή μελιού, οι μέλισσες ή οι apis mellifera μέλισσες κατά τη διάρκεια της κατασκευής και της διατήρησης της κυψέλης, παράγουν μία ποικιλία προϊόντων συμπεριλαμβανομένων την πρόπολη, την γύρη μελισσών, το «δηλητήριο» της μέλισσας και το βασιλικό πολτό.

  Αγνό Μέλι


  Είναι ένας φορέας για το βασιλικό πολτό, το δηλητήριο της μέλισσας, την πρόπολη και τη γύρη. Συγκεκριμένα λαμβάνεται από τους μελισσοκόμους χωρίς θέρμανση του μελιού άνω των 49 βαθμών Κελσίου.

  Μέλι Manuka


  Ένα μέλι που παράγεται στη Νέα Ζηλανδία και παράγεται μόνο από Manuka γύρη. Είναι παρόμοιο με το αυθεντικό μέλι Ολύμπου καθώς περιέχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

  Πρόπολη


  Η πρόπολη είναι μία κολλώδης ουσία, που παράγουν οι μέλισσες, η οποία προκύπτει από την συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών, και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες. Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν και να απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης.


  Οι μέλισσες συλλέγουν τη ρητίνη από δέντρα και φυτά και τη χρησιμοποιούν για να σφραγίζουν και να αποστειρώνουν την κυψέλη τους. Η πρόπολη είναι πλούσια σε βιταμίνες, ανόργανα συστατικά, φυτοθρεπτικά συστατικά και φλαβονοειδή.

  Γύρη


  Οι μέλισσες είναι επιλεκτικές σχετικά με τη γύρη που συλλέγουν από τα λουλούδια για να πάρουν πίσω στην κυψέλη τους. Εκεί η γύρη αναμειγνύεται με το μέλι και τα ίχνη της πρόπολης και στην συνέχεια τροφοδοτείται σε προνύμφες για την ανάπτυξη τους. Περιέχει βιταμίνες B. C, D, E, αμινοξέα και αντί – οξειδωτικά.

  Βασιλικός Πολτός


  Ο πολτός που μόνο η βασίλισσα τρώει. Παράγεται από έναν αδένα της μέλισσας – εργάτη και είναι γεμάτος από Βιταμίνες A, B και Ε αλλά και πολλά αντί – οξειδωτικά. Έχει ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό καθώς για πολλούς θεωρείται «ελιξίριον της νεότητας»!

  Το δηλητήριο της μέλισσας


  Η ουσία που περιέχεται στο τσίμπημα της μέλισσας. Είναι μία σύνθετη ουσία με πάνω από εξήντα συστατικά όπως πρωτεϊνες, ένζυμα και πεπτίδια.


  Χρησιμοποιείται για πολλές θεραπείες ασθενειών αλλά και στο βελονισμό. Το δηλητήριο εγχέεται σε επιλεγμένα σημεία πάνω στο ανθρώπινο σώμα.
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook
  Item Reviewed: Ασθένειες που καταπολεμούνται από τα προϊόντα της μέλισσας Rating: 5 Reviewed By: botanologika.gr
  Scroll to Top