• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Λικέρ ρόδι


    Πριν καταλήξω σε αυτή τη συνταγή, διάβασα ένα σωρό άλλες, έψαξα στο διαδίκτυο, το σκέφτηκα το ξανασκέφτηκα και κατέληξα στην παλιά καλή εκδοχή: 

    θα φτιάξω το ρόδινο λικέρ έτσι όπως έφτιαχνε το λικέρ βύσσινο η γιαγιά μου ή περίπου...

    Λικέρ ρόδι

    τα βασικά


    ~1 κιλό ρόδια καθαρισμένα
    ~ζάχαρη ΒΙΟ
    ~2 σφηνάκια οινόπνευμα ποτοποιίας
    ~βότκα (από την καλή:)

    τα αρώματα


    ~1 ξυλάκι κανέλας
    ~3 αστεροειδείς
    ~6 καρφιά γαρίφαλο
    ή
    ~3 δάκρυα μαστίχας
    ή
    ~20 σταγόνες εσάνς τριαντάφυλλο

    • Σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, βάζουμε το ρόδι με τη ζάχαρη εναλλάξ. Η ποσότητα της ζάχαρης είναι και προσωπικό γούστο αλλά θα συνιστούσα οι σπόροι του ροδιού να καλυφθούν καλά από τη ζάχαρη. Με αυτόν τον τρόπο θα συντηρηθούν καλύτερα.

    • Προσθέτουμε το οινόπνευμα ποτοποιίας και τα αρώματα. Αφήνουμε το βάζο σε μέρος ευήλιο για 2 μήνες. Ελέγχουμε συχνά το περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρουμε ένα πηκτό γλυκό σιρόπι.

    • Στραγγίζουμε το σιρόπι καλά πιέζοντας τους σπόρους του ροδιού. Αφαιρούμε τα αρωματικά και προσθέτουμε τη βότκα την καλή κατά βούληση, ανάλογα το πόσο γλυκό ή δυνατό θέλουμε το λικέρ.

    Είναι απλά ονειρεμένο...

    ΠΗΓΗ 
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Λικέρ ρόδι Rating: 5 Reviewed By: botanologika.gr
    Scroll to Top