• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

    Ότι καλύτερο διαθέτει η φύση, με την ελάχιστη αλλά καθοριστική ανθρώπινη παρέμβαση.
    Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είναι το προϊόν της πρώτης ψυχρής συμπίεσης των ελιών, χωρίς καμία άλλη επεξεργασία.
    Είναι ένα φυτικό προϊόν που παρασκευάζεται από την έκθλιψη του καρπού της ελιάς, χωρίς εκχυλίσματα και βελτιωτικά πρόσθετα.
    Διακρίνεται για το εξαιρετικό άρωμα και την θεσπέσια γεύση του, που συνοδεύει ιδανικά κάθε είδος φαγητού
    Μόλις πρόσφατα, η επιστήμη άρχισε να μαθαίνει την πραγματική αξία του ελαιολάδου
    Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι όπως ο Διοσκουρίδης, ο Αναξαγόρας και ο Εμπεδοκλής, μελέτησαν τις φαρμακευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και την ιστορική σημασία του ως θρεπτική πηγή υγείας
    Ο Αριστοτέλης αποκάλυψε την επιστήμη της ελαιοπαραγωγής, ενώ ο Σόλων, ο μεγάλος νομοθέτης της Αθήνας, εισήγαγε την πρώτη νομοθεσία για την προστασία της ελαιοκαλλιέργειας και των ελαιοπαραγωγών.

    Ο αρχαίος Έλληνας και θεμελιωτής της ιατρικής Ιπποκράτης, αναφέρθηκε στο ελαιόλαδο ως το μέγα θεραπευτικό και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός, ότι για πάνω από 5.000 χρόνια, το ελαιόλαδο έχει βοηθήσει τους κατοίκους της Μεσογείου με ποικίλους τρόπους
    Το ελαιόλαδο και η ελληνική μεσογειακή διατροφή, καταπολεμά τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες
    Το ελαιόλαδο είναι πλέον γνωστό, ότι αποτρέπει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων και αποτρέπει το σχηματισμό των ελεύθερων ριζών, που μπορούν να προκαλέσουν την καταστροφή των κυττάρων μέσα στο ανθρώπινο σώμα
    Ιατρικές έρευνες που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται στην Ευρώπη και στην Αμερική, αποκαλύπτουν πως το ελαιόλαδο όχι μόνον προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην καλή λειτουργία πολλών οργάνων, αλλά και δρα ευεργετικά σε μια μακρά σειρά ασθενειών
    Εξαιτίας της χημικής του δομής, το ελαιόλαδο είναι ιδιαίτερα εύπεπτο
    Πλούσιο σε βιταμίνες A, B1, B2, C, D, E, K και σε σίδηρο, το ελαιόλαδο λειτουργεί ως φράγμα στο έλκος και την γαστρίτιδα. Επίσης θεωρείται τονωτικό και ωφελεί τους ανθρώπους που πάσχουν από καρδιακές παθήσεις
    Είναι τέλειο γιατρικό για γαστρίτιδες στα παιδιά, ενισχύει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και δυναμώνει τα κόκαλα ενώ διαρκώς μειώνει τη διαδικασία γήρανσης
    Πιστεύεται διεθνώς ότι οι αντιόξινες ουσίες όπως οι βιταμίνες E και K που βρίσκουμε στο ελαιόλαδο παρέχουν ένα μηχανισμό άμυνας που καθυστερεί την διαδικασία γήρανσης και προλαμβάνει την καρκινογένεση, την αρτηριοσκλήρωση, τις δυσλειτουργίες του συκωτιού και τους ερεθισμούς
    Ο κατάλογος των θετικών στοιχείων του ελαιόλαδου είναι πολύ μακρύς και ολοένα αυξάνεται
    Το 80% του ελαιολάδου αποτελείται από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα η HDL (''καλή'' χοληστερόλη) και σε χαμηλά επίπεδα η LDL (''κακή'' χοληστερόλη)
    Το ελαιόλαδο επίσης βοηθάει:


    Στην καλή λειτουργία του εντέρου
    Στη μείωση των γαστρικών υγρών



    Στο σωστό μεταβολισμό των διαβητικών και κατά συνέπεια στην ισορροπία των τιμών του σακχάρου

    Αναζωογονεί το δέρμα



    Και δεν περιέχει ΚΑΘΟΛΟΥ χοληστερόλη
    Οι Έλληνες είναι οι πρώτοι σε κατανάλωση ελαιολάδου στον κόσμο
    Μπορεί να καπνίζουν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έθνος, παρόλα αυτά όμως ζουν περισσότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα έθνη και έχουν τα χαμηλότερα παγκοσμίως, ποσοστά εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καρκίνου
    Η σπονδυλική στήλη της Μεσογειακής Διατροφής, είναι το ελαιόλαδο
    Ξακουστή σε όλη τη γη για τις ευεργετικές της ιδιότητες, είναι η Μεσογειακή Διατροφή που προέρχεται, από τις ελαιοπαραγωγές χώρες της Μεσογείου την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κάτω Ιταλία
    Τα θρεπτικά και θεραπευτικά πλεονεκτήματα του ελαιόλαδου αναγνωρίζονται από τους Μεσογειακούς λαούς εδώ και αρκετούς αιώνες. Το ελαιόλαδο χρησιμοποιούνταν για την συντήρηση του δέρματος και την στιλπνότητα των μυών, την θεραπεία των εκδορών, την επούλωση των εγκαυμάτων και την αφυδάτωση που προκαλεί ο ήλιος
    Ένα προϊόν με εξίσου θεαματικές ιδιότητες τόσο για την υγεία όσο και για την ομορφιά. Τα κύτταρα του σώματος ενσωματώνουν τα πολύτιμα λιποοξέα του ελαιολάδου, κάνοντας τις αρτηρίες πιο στιλπνές και το δέρμα πιο λείο
    Νόστιμο και υγιεινό με εξαιρετικά θεραπευτικές ιδιότητες, γνωστές από την εποχή του Ιπποκράτη, αποδεικνύεται με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες ότι συμβάλλει σημαντικά στη μακροζωία των λαών που το χρησιμοποιούν καθημερινά
    Η Μεσογειακή Διατροφή, άρχισε να απασχολεί την διεθνή κοινότητα την δεκαετία του 1960, όταν γιατροί και αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. άρχισαν να μελετούν τους πιθανούς παράγοντες που συνέβαλαν στην μακροζωία και την καλύτερη υγεία των λαών της Μεσογείου, σε σχέση με τους πληθυσμούς των πλουσιότερων χωρών του Βορρά
    Το ενδιαφέρον αυτό προήλθε από την εμπειρική παρατήρηση, ότι οι κάτοικοι της Κρήτης, παρουσίαζαν χαμηλό ποσοστό χρόνιων ασθενειών και καρκίνου και ήταν οι μακροβιότεροι άνθρωποι του πλανήτη
    Τον Ιανουάριο 1993, μια επιτροπή πανεπιστημιακών και ερευνητών στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, εξέτασε τα δεδομένα μιας σειράς επιδημιολογικών μελετών που περιέγραφαν τις διατροφικές παραδόσεις των λαών της Μεσογειακής λεκάνης και σχεδίασε τη Μεσογειακή Διατροφική Πυραμίδα
    Η παραδοσιακή διατροφή της Μεσογείου, βασίζεται σε ένα πολυποίκιλο μενού από φυτικές πηγές, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα σιτηρά, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους ενώ έχει ως βασικό συστατικό το ελαιόλαδο
    Το ελαιόλαδο, περιέχει σε μεγάλο ποσοστό διάφορα λιπαρά οξέα, με την μορφή γλυκεριδίων. Το κυριότερο από αυτά είναι ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ, που ονομάζεται ελαϊκό οξύ
    Εκτός από αυτό, το ελαιόλαδο περιέχει και άλλα λιπαρά οξέα, (π.χ. λινολεϊκό οξύ) όπως επίσης και πληθώρα άλλων ουσιών, που ονομάζονται αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που οφείλονται σε οξείδωση στοιχείων τους
    Οι οξειδωτικές ουσίες προέρχονται από την δράση τροφών και άλλων ουσιών, (π.χ. καπνός), επίδραση εξωγενών παραγόντων όπως υπεριώδης ακτινοβολία, χημικά, καρκινογόνα, ή από τον ίδιο τον κυτταρικό μεταβολισμό
    Το ελαιόλαδο είναι μια πολύ πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, περιέχοντας προβιταμίνη A, βιταμίνη E, και μια ολόκληρη κατηγορία ουσιών, τις πολυφαινόλες, με ειδική αντιοξειδωτική δράση

    Το μυστικό μπορεί να είναι στο ελαιόλαδο! Ανακαλύψτε το μόνοι σας...
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Rating: 5 Reviewed By: botanologika.gr
    Scroll to Top